Doctorul Mihai Niculescu, supranumit și Părintele nutriției, a vorbit despre viața trăită frumos și sănătos, în podcastul ”Altceva”, moderat de Adrian Artene. A atins un capitol pe care cu toții ar trebui să-l cunoaștem mai bine. Ne pot ”otrăvi” cafeaua sau laptele?
Medicul a explicat că fiecare om poate avea toleranță sau intoleranță la cafea sau lapte. ”De ce nu e cafeaua bună pentru toată lumea?”, a fost întrebarea, la un moment dat, a realizatorului emisiunii, iar răspunsul a venit imediat.
(CITEȘTE ȘI: ESTE SAU NU VINUL ROȘU BENEFIC PENTRU SĂNĂTATE? DOCTORUL MIHAI NICOLESCU DEMONTEAZĂ TOT CE ȘTIAI PÂNĂ ACUM)
”Părintele nutriției” a împărțit oamenii în două categorii și a oferit explicații. ”La cafea știm destul de bine că există detui indivizi cu o anumită structură genetică, gene modificate într-un anumit fel, cărora consumul de cafea, peste o anumită doză, să zicem două cești pe zi, le crește riscul de infarct miocardic, de alte afecțiuni cardiovasculare, pe când ceilalți, care nu sunt purtători ale acelor modificări, nu le prea pasă, adică pot bea cafea… Nu cunoaștem care sunt limitele.
Așa este și la cei intoleranți la lactoză, care nu pot bea lapte dulce, și ceilalți, cum sunt populațiile germanice, nordice, scandinavice, care sunt foarte toleranți la lactoză, pentru că ei s-au selectat. Ei nu aveau ce să mănânce altceva, nu aveau agricultură grozavă și mâncau din laptele ăsta dulce. Și s-au selectat, au rămas, au supraviețuit cei care sunt toleranți”, a explicat Mihai Niculescu.
Mihai Niculescu, fondatorul Societății de Științe în Nutriție, este expert în nutrigenetică și epigenetică, recunoscut la nivel internațional. A avut propriul laborator de cercetare în cadrul Universității din Carolina de Nord, a fondat propria companie dedicată personalizării nutriției și a stilului de viață prin determinări genetice, a coordonat proiectul NUTRIGEN din cadrul UMF Timișoara, este membru de conducere al Societății Internaționale de Nutrigenomică și Nutrigenetică. Este un scurt CV al celui care va rezova, imediat, ecuația.
ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.
Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, Tik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.